6th English Book Back Term 1 Unit 1 Supplementary

Samacheer Kalvi 6th std English Book Answers Unit 1: Owlie

Samacheer Kalvi 6th Standard New English Book Back 1 Mark and 2 Mark Question & Answers PDF uploaded and available below. Class 6 New Syllabus 2022 to 2023 Book Back Answer/Solutions Guide available for English and Tamil Medium. 6th Std English Book Portion consists of Term 1, Term 2, and Term 3. All Units of 6th English Prose, Poem, and Supplementary Book Back Solutions are given below. Check Samacheer Kalvi 6th English Book Back Term 1 Unit 1 Supplementary PDF for Free Download.




Samacheer Kalvi 6th English Book Back for Unit 1 Owlie general and grammar part Question and Answers below:

Samacheer Kalvi 6th English Unit 1 Owlie Book Back Answers:

Samacheer Kalvi 6th English Book Back Term 1 Unit 1 Supplementary Solutions/ Answers are given below,

6th English Supplementary Book Back Solutions

Term 1 Unit – 1 Owlie

 

A. identify the character/speaker.

1. Owlie’s gone!
Answer:
Payal to Mom.

2. She opened one eye and then the other.
Answer:
Owlie.

3. Don’t panic.
Answer:
Mom to Payal.

B. Choose the correct answer from the options given.

  1. The owlet was _______ (brown and grey/white and grey)
  2. In Payal’s family, they were all _______ (non-vegetarian / vegetarian).
  3. The cage was shifted to the _______ (library / living room).

Answers:

  1. brown and grey
  2. vegetarian
  3. library

C. Read the passage and answer the questions.

Payal and her mother started talking bravely about where to bury Owlie. Just then, Owlie opened one eye and then the other. She got onto her feet and quietly climbed the perch! Payal learned later that falling on her back and pretending to be dead was Owlie’s way of defending herself against danger.

1. Why did Payal and her mother want to bury Owlie?
Answer:
They thought that Owlie had died.

2. What did Owlie do then?
Answer:
Owlie opened one eye and then the other.

3. What did Payal learn from Owlie’s pretense?
Answer:
Owlie learned the way of defending herself.

D. Rearrange the following jumbled sentences in the correct order.

  • Payal’s house was a home for abandoned animals.
  • It was a small ball of brown and grey.
  • She found an owlet in one comer.
  • Payal’s mother picked her up gently.
  • Payal’s mother opened the carton.
  • One day they got a carton.

Answer:

  • Payal’s house was a home for abandoned animals.
  • One day they got a carton.
  • Payal’s mother opened the carton.
  • She found an owlet in one comer.
  • It was a small ball of brown and grey.
  • Payal’s mother picked her up gently.




E. Discuss in pairs. Then write the answers.

1. What kind of girl was Payal? What did she like? How did she behave with animals and people?
Answer:
Payal was a kind-hearted girl. She liked pets. She behaved with love and care.

2. Do you think Owlie was happy to be with Payal? Give reasons for your answer.
Answer:
Yes, Owlie was very happy to be with Payal. It did not leave the house. It adapted to the home well.

Project

F. Listen to the teacher read the passage, watch this website: https://sstcn.org/ Then write a Paragraph on students Turtle Walk Chennai 2017.

It is a night-long trek/walk along the beaches of Chennai between December to April. It is a breeding season of the Olive Ridley turtles. One has to volunteer with the student’s conservation society and walk along the beaches, fishing hamlets looking out for turtle nests. The eggs are collected from these nests and kept in an artificial environment until the eggs hatch. After 21 days, the hatchlings are let back into the seawater safely. This is done in order to protect these eggs which otherwise have a very high threat of getting killed by many external factors. Volunteering is open to the general public who is genuinely concerned about conserving this endangered reptile species.

Connecting To Self

G. Write a caption for these pictures. One is done for you

6th english book back questions with answer

Answer:

6th english book back questions wth answer

Steps To Success

H. Find the group name and write them in the blanks. One is done for You.
eg: elephant, tiger, lion, monkey – Land animals

  1. eel, seal, walrus, seahorse
  2. pearl, coral, conch, oil
  3. submarine, ship, yacht, ferry
  4. kite surfing, scuba diving, parasailing
  5. albatross, penguin, pelican, fish hawk

Answers:

  1. sea/aquatic
  2. sea products
  3. sea vehicles
  4. sea games
  5. sea birds

Other Important links for 6th std English Book Answers:

Click here to download the complete 6th std English Term 1, Term 2, Term 3 Book Back Answers – Samacheer kalvi 6th English Book  Answers