7th English Book Back Term 1 Unit 1 Supplementary

Samacheer Kalvi 7th std English Book Answers Unit 1: On Monday Morning

Samacheer Kalvi 7th Standard New English Book Back 1 Mark and 2 Mark Question & Answers PDF uploaded and available below. Class 7 New Syllabus 2022 to 2023 Book Back Answer/Solutions Guide available for English and Tamil Medium. 7th Std English Book Portion consists of Term 1, Term 2, and Term 3. All Units of 7th English Prose, Poem, and Supplementary Book Back Solutions are given below. Check Samacheer Kalvi 7th English Book Back Term 1 Unit 1 Supplementary PDF for Free Download.




Samacheer Kalvi 7th English Book Back for Unit 1 On Monday Morning general and grammar part Question and Answers below:

Samacheer Kalvi 7th English Unit 1 On Monday Morning Book Back Answers:

Samacheer Kalvi 7th English Book Back Term 1 Unit 1 Supplementary Solutions/ Answers are given below,

7th English Poem Book Back Solutions

Term 1 Unit – 1 On Monday Morning

 

A. Name the speaker.
Answer:

7th English Book Back Solutions

B. Write True or False against each statement.

  1. Tom enjoyed Monday mornings as he had to go to school.
  2. Toms first groan woke up Sid from his sound sleep.
  3. Tom wanted to give his dog with one eye to the new girl who had come to town.
  4. Aunt Polly sent Sid to fetch the dentist.

Answer:

  1. False
  2. False
  3. False
  4. False

C. Read the following passage and answer the questions.

Tom lay thinking. Presently it occurred to him that he wished he was sick; then he could stay home from school. He examined himself. He found no symptoms or sickness, and he investigated again. This time he felt he had a stomach ache, but it soon grew feeble, and presently died wholly away. He reflected further.

Question with Answers:

1. Why did Tom wish that he were sick?
Answer:
Tom wanted to stay away from school and so he wished to be sick.

2. What was the result of Tom’s self-examination?
Answer:
Tom found no symptoms of sickness after he self-examined himself.

3. What did he detect?
Answer:
He detected a stomach ache which later soon grew feeble.

D. Think and answer.

1. How did Sid show his affection towards Tom?
Answer:
Tom’s groans made Sid’s flesh crawl. When he thought that Tom was dying, and flew to call Aunt Polly quickly.

2. Did Aunt Polly believe Tom’s groaning? Why?
Answer:
No, Aunt Polly did not believe in Tom’s groaning. Because of his little foolishness, he said that his sore toe is dying.

3. What did Aunt Polly do to relieve Tom’s toothache?
Answer:
Aunt Polly pulled out his loose tooth to relieve his toothache.




E. Choose the correct answer.

1. Tom pretended his toe was dying in order to __________
(a) miss school
(b) scare Sid
(c) make Aunt Polly feel bad
Answer:
(a) miss school

2. Aunt Polly pulled Tom’s tooth out with __________
(a) her fingers
(b) a pair of pliers
(c) a piece of thread
Answer:
(c) a piece of thread

3. Tom was miserable on Monday morning because __________
(a) he was sick
(b) he hated going to school
(c) Aunt Polly was sick
Answer:
(b) he hated going to school

Project

F. Give instructions to your friend to reach your house from school. Mention some landmarks that your friend should look out for on his way. Draw a road map with landmarks based on the instructions given to your friend.
Answer:
Dear Kiran, Come to my home today after school.
As you step out of the school, turn right and walk till you reach the signal. Cross the road and walk further passing the Reliance Super Market in the corner. Turn the second right next to the Post office. The third house on the left, beside the park with door number 16 is my house.

7th English Book Solutions

Connecting To Self

G. Draw a family tree showing the members of your family and write a sentence about the activities that your whole family does together. How does it help others in a family and what do you learn from this?
Answer:

Samacheer Kalvi 7th English Solutions

Step To Success

H. Give a relationship term for the clues given
Answer:

samacheer kalvi 7th Book Answers

I. Arrange the words according to their degrees of meaning

  1. eager, thrilled, excited
  2. old, aged, senior
  3. small, tiny, minute
  4. worried, panicked, anxious

Answer:

  1. excited, thrilled, eager
  2. fruitful senior, old, aged
  3. small, tiny, minute
  4. anxious, worried, panicked

J. Think and Answer

1. X and Y are parents to Z. But Z is not the son of X.
Then what is Z to X?
Answer:
Daughter

2. Meera’s brother is the father of Aakash.
Then how is Aakash related to Meera?
Answer:
Aunt

Other Important Links for the 7th English Book Back Solutions Guide:

Click here to download Samacheer Kalvi 7th English Book Back Answers – Samacheer Kalvi 7th std English Book Back Answers