7th English Book Back Term 1 Unit 2 Poem

Samacheer Kalvi 7th std English Book Answers Unit 2: The Listeners

Samacheer Kalvi 7th Standard New English Book Back 1 Mark and 2 Mark Question & Answers PDF uploaded and available below. Class 7 New Syllabus 2022 to 2023 Book Back Answer/Solutions Guide available for English and Tamil Medium. 7th Std English Book Portion consists of Term 1, Term 2, and Term 3. All Units of 7th English Prose, Poem, and Supplementary Book Back Solutions are given below. Check Samacheer Kalvi 7th English Book Back Term 1 Unit 2 Poem PDF for Free Download.




Samacheer Kalvi 7th English Book Back for Unit 2 The Listeners general and grammar part Question and Answers below:

Samacheer Kalvi 7th English Unit 2 The Listeners Book Back Answers:

Samacheer Kalvi 7th English Book Back Term 1 Unit 2 Poem Solutions/ Answers are given below,

7th English Poem Book Back Solutions

Term 1 Unit – 2 The Listeners

 

A. Read the poem aloud in pairs.

B. Find a line from the poem to match the pictures given below and write it in the blank.
Answer:

7th English Book Solution

C. Read the statements and say True or False. Quote lines from the poem to support your answer
Answer:

7th English Book Answer PDF

D. Answer the following questions.

1. Who is the speaker?
Answer:
The speaker is a traveller.

2. What was the horse doing?
Answer:
The horse was grazing the grasses noisily.

3. Who were the listeners?
Answer:
The listeners were the phantom or ghosts who lived in the lonely house.

4. How did the Traveller feel when nobody answered?
Answer:
The traveler was confused when there was no answer.

5. What kind of feeling does the poem create?
Answer:
The poem creates a mystical, lonely, strange, and eerie feeling.




E. Work in pairs and answer the questions given below.

1. Of the forest’s ferny floor.
Pick out the words alliterated.
Answer:
The alliterated words : forest’s, ferny, floor.

2. Pick out the rhyming words from the poem.
Answer:
The rhyming words: head, said; sill, still; then, men; hall, call;

3. Write the words which are used to create a sense of mystery.
Answer:
Silence, phantom, listeners, lone house, dark stair, empty hall, lonely traveller, no one descended, no head.

Writing

F. Discuss in groups. Draw the haunted house described in the poem and write a paragraph about it in your own words.
Answer:
The haunted house was standing alone in the forest. The moonlight shone on its door, birds lived undisturbed in the small tower on its wall and climbers grew on its window sill. The dark steps lead to the empty hall. No one lived in the house for a long.
7th English Book Back

Other Important Links for the 7th English Book Back Solutions Guide:

Click here to download Samacheer Kalvi 7th English Book Back Answers – Samacheer Kalvi 7th std English Book Back Answers