7th English Book Back Term 1 Unit 3 Supplementary

Samacheer Kalvi 7th std English Book Answers Unit 3: Taking the Bully by the Horns

Samacheer Kalvi 7th Standard New English Book Back 1 Mark and 2 Mark Question & Answers PDF uploaded and available below. Class 7 New Syllabus 2022 to 2023 Book Back Answer/Solutions Guide available for English and Tamil Medium. 7th Std English Book Portion consists of Term 1, Term 2, and Term 3. All Units of 7th English Prose, Poem, and Supplementary Book Back Solutions are given below. Check Samacheer Kalvi 7th English Book Back Term 1 Unit 3 Supplementary PDF for Free Download.




Samacheer Kalvi 7th English Book Back for Unit 3 Taking the Bully by the Horns general and grammar part Question and Answers below:

Samacheer Kalvi 7th English Unit 3 Taking the Bully by the Horns Book Back Answers:

Samacheer Kalvi 7th English Book Back Term 1 Unit 3 Supplementary Solutions/ Answers are given below,

7th English Poem Book Back Solutions

Term 1 Unit – 3 Taking the Bully by the Horns

 

A. Choose the correct answer.

1. What is bullying?
(a) When you and a friend get into a fight.
(b) When someone accidently bumps into you on the playground.
(c) When someone is hurt by others either by words or actions, feels bad because of it, and finds it hard to stop what’s happening to them.
(d) Rolling a ball to knock over pins.
Answer:
(c) When someone is hurt by others either by words or actions, feels bad because of it, and finds it hard to stop what’s happening to them.

2. What should you do if you are being bullied?
(a) Speak up.
(b) Tell an adult.
(c) Know that you have the right to be safe.
(d) All of the above.
Answer: (d) All of the above.

3. How do you recognise someone who bullies?
(a) Size – The person bullying is bigger than the person being bullied.
(b) Gender – Girls don’t bully, only boys do.
(c) Behaviour – They do something that hurts or harms another person.
(d) Age – It is always the older kids picking on the younger ones.
Answer:
(c) Behaviour – They do something that hurts or harms another person.

4. What should you do if you see bullying?
(a) Help get them away from the situation.
(b) Tell an adult.
(c) Let them know that no one deserves to be bullied.
(d) All of the above.
Answer:
(d) All of the above.

B. Answer the following questions.

1. What could be the reasons for bullying?
Answer:
The reasons for bullying could be to have fun together with friends or to have a feeling of control or to seek the attention of the friends.

2. Why do some children bully others?
Answer:
Some children bully to make fun, enjoy seeing others suffer, to get a feeling of bossing, strength over others, and get others’ attention.

3. What does Ajay enjoy about bullying?
Answer:
Ajay enjoys the attention that he is getting from others who laugh at his bully instead of telling him to stop.

4. What is empathy?
Answer:
Empathy means the ability to experience the feelings of a person in a situation, not as an onlooker, but as someone who is also experiencing the situation.

5. How does bullying affect one?
Answer:
Bullying affects the health and the routine of bullied persons. They may not like to eat, fall sick, get nightmares, and lack concentration in their studies. Even they may be injured if they are bullied physically.




C. Think and answer.

1. Suppose the person bullying is one of your friends.
Answer:
I will advice my friend not to bully.

2. Would you keep quiet?
Answer:
If they do so, I will not be quiet.

3. At what point would you do something?
Answer:
At the beginning of the bully itself, I would separate them.

4. What would you do?
Answer:
I would bring my friend away from the spot.

D. Take the Pledge

l ama kid against bullying!
And I will Speak up
When I see bullying Reach out
To others who are bullied Be a friend
Whenever I see bullying

Project

Here is a list of classroom rules that you can follow. Create posters for each rule as shown in the images. Collect all posters and paste them into your classroom.
Classroom rules:

  1. We all belong to the same world
  2. We don’t give up
  3. We try our best
  4. We encourage others
  5. We take turns
  6. We work as a team
  7. We learn together
  8. We smile always
  9. We love each and every creature
  10. We forgive others
  11. We say ‘please’ to request
  12. We say ‘thank’ you for help
  13. We listen to each other
  14. We listen to our teacher
  15. We respect each other
  16. We respect our school

Answer:
Project to be done by the students themselves.

Connecting To Self

Paste the photographs and write down the values which you learn from them
Answer:

7th English Answers
Step To Success
Change the codes into letters with the sign codes given below and tell the sentence to your friend.

7th English Book Back Answers
Answer:
Do Not Fear For I Am With You Do Not Be Afraid For I Am Your God

7th English Book Back Solution

Other Important Links for the 7th English Book Back Solutions Guide:

Click here to download Samacheer Kalvi 7th English Book Back Answers – Samacheer Kalvi 7th std English Book Back Answers