8th English Poem 2 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 8th English Poem 2 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 8th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 8th Standard New English Syllabus 2022 – Poem 2 My Hobby: Reading English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 8th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 8th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 8th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 8th Standard English Book Back Answers and 8th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 8th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 8th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

8th English Book Back Answers

Poem 2 – My Hobby: Reading

 

1. Comprehension Questions

1. What is the hobby of the poet?
Ans:
Reading is the hobby of the poet.

2. What does “ajar” mean?
Ans:
The word ‘ajar’ means opening the door slightly.

3. Can the poet fly without wings?
Ans:
No, the poet cannot fly without wings, but- his thoughts and imaginations can fly everywhere without wings.

4. What can the children do to society if they read?
Ans:
If all the children read the books, it can construct a powerful society.

5. What is the theme of the poem?
Ans:
The theme of the poem is, ‘Reading hobby’.

2. On the basis of your understanding of the poem, tick the most suitable option to complete the statements.

8th english book back questions with answer




3. Complete the table given below in order to understand the poem better.

8th english book back questions with answer

Ans:

8th english book back questions with answer

Answer the following:

1. List the rhyming words in the first three lines.
Ans:
Seed, deep, asleep

2. Which line in the poem rhymes with ‘Down crept its light’?
Ans:
“Down crept its light’?
Into the seed, too bright.

Answer the following:

a. Identify the rhyme scheme of the given short poem.
Ans:
My dog likes bones,- a He eats them up,- b He’s very sweet,- a He’s just a pup.- a
The rhyme scheme is “abab”

b. Complete this rhyme on your own with a abab rhyme scheme.
Ans:
Peas porridge hot
Peas porridge cold
It is in the pot
My mother told

Other Important links for 8th English Book Back Answers:

Click here to download the complete Samacheer Kalvi 8th English Book Answer Guide – Samacheer Kalvi 8th English Book Back Answers