8th English Poem 6 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 8th English Poem 6 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 8th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 8th Standard New English Syllabus 2022 – Poem 6 Lessons in Life English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 8th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 8th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 8th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 8th Standard English Book Back Answers and 8th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 8th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 8th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

8th English Book Back Answers

Poem 6 – Lessons in Life

 

A. Comprehension Questions:

1. What is planting a flower is compared to?
Ans: – 
Planting a flower is compared to the blossoming of a friendship.

2. What does the tiniest creature need?
Ans: – 
The tiniest creature needs room.

3. What do the smallest gifts deserve?
Ans: – 
Even the smallest gifts deserve a warm thank you.

4. What will happen if you fail to give importance to others?
Ans: – 
Everything is really important on earth. If we fail to give importance to others, they will forget us. It will make us feel bad in the future.

5. What do you learn from your lessons in life?
Ans: – 
I express my friendship with others by respecting them.

6. Pick and write the rhyming words from the third stanza.
Ans: – 
Sad – bad.

7. “Having a friend is like planting a flower.” Explain.
What is the figure of speech used in the line?
Ans: – 
The figure of speech used in this line is “simile”.

B. Answer the following: 

1. Write a sentence using ‘as fast as the wind’.
Ans: – 
He always runs “as fast as the wind”

2. Write a simile using the word ‘like’.
Ans: – 
He fought ‘like’ a lion in the battle.

3. Create a simile using the word ‘as’.
Ans: – 
Her hair is ‘as black as coal’.

4. What does ‘smart as a fox’ mean?
Ans: – 
It means that ‘looking as foolish outwardly but really very clever’.




C. Exercise:

1. Which of the given options is a Metaphor?
a) Life is like a chocolate box.
b) Raj is like his twin brother
c) His words are pearls of wisdom.
d) The bus is slow as a snail

2. What does “The world is a stage” mean?
Ans: – 
The world is a stage is a Metaphor.

3. Identify the metaphor in the sentence:
Ans: – 
Her hai is always a rat’s nest in the morning, rat’s nest – is the metaphor.

4. Write a sentence on your own that includes a Metaphor:
Ans: –
My mother is the queen of my family.

Other Important links for 8th English Book Back Answers:

Click here to download the complete Samacheer Kalvi 8th English Book Answer Guide – Samacheer Kalvi 8th English Book Back Answers