8th English Prose 3 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 8th English Prose 3 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 8th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 8th Standard New English Syllabus 2022 – Prose 3 Sir Isaac Newton -The Ingenious Scientist English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 8th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 8th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 8th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 8th Standard English Book Back Answers and 8th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 8th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 8th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

8th English Book Back Answers

Prose 3 – Sir Isaac Newton -The Ingenious Scientist

 

Section – I

A. Fill in the blanks.

1. Isaac Newton was born at ……………
Ans: – Woolsthorpe

2. Grandmother was advised to apprentice him to a ……………
Ans: – clockmaker

3. Isaac made a clock, by the dropping of ……………
Ans: – water

4. The sun-dial made by Isaac is still in existence at ……………
Ans: – Woolsthorpe

5. Isaac constructed a model of the …………….
Ans: – windmill

B. Choose the correct synonyms for the italicized words.

1. Isaac was chiefly remarkable for his ingenuity.
a) common
b) notable
c) neglected
d) unknown

2. He will make a capital workman.
a) wealth
b) excellent
c) profitable
d) head

3. Nobody could tell what the sunshine was composed of.
a) made
b) known
c) full
d) felt

4. But he cared little for earthly fame and honors.
a) disrespect
b) attraction
c) proud
d) popularity




Section – II

A. Choose the correct Synonyms for the italicized word.

1. His Grandmother was very kind to him.
a) affectionate
b) loving
c) disrespectful
d) cruel.

2. The boy seemed to have a taste for mathematics.
a) delicious
b) sweet
c) dislike
d) against

3. Isaac possessed a wonderful faculty of acquiring knowledge.
a) owned
b) controlled
c) lacks
d) have

4. He was observed to be usually busy with his tools.
a) common
b) rarely
c) unwantedly
d) usually

B. Answer the following questions in one or two.

1. Who was taking care of Newton after his father’s death?
Ans:
His grandmother was taking care of Newton after his father’s death.

2. What did Isaac manufacture at his young age?
Ans:
Issac manufactured many curious articles at a young age.

3. How did the young boy find the strength of the wind?
Ans:
The young boy found the strength of the wind by first jumping against the wind. According to the length of his jump, he could calculate the force of a gentle breeze, a brisk gale or a tempest.

4. Why were his friends attracted by the windmill?
Ans:
The playmates of Newton were attracted by the model of windmill. They thought it to be pretty and wonderful.

5. How was Newton honored by the king?
Ans:
Newton was made a Member of the Parliament and received the honour of knighthood from the king.

C. Answer the following in about 100 words.

1. Why did Newton’s friends advise his grandmother to apprentice him to a clockmaker?
Ans:
Issac seemed to have taste for mathematics besides his mechanical skills. His taste for Maths would be useful to him in clock making. Issac made a kind of clock which would work by the dropping of water. Besides the water clock, Issac made a sun-dial. The sundial is said to be in still in existence at Woolsthorpe, on the comer of the house where Issac dwelt.

2. How did Newton learn about the way a windmill operated?
Ans:
Newton frequently went to the windmill that operated on a new plan. He spent hours examining the various parts of the windmill. When the mill was not working, he examined its internal machinery. When the windmill’s broad sails were in motion by the wind, Newton examined the process by which the mill-stones revolved and crushed the grains, put into its hopper. Thus Newton gained a thorough knowledge of the construction and operation of the windmill.

3. Mention some of Newton’s inventions.
Ans:
Reflecting telescope, laws of motion, law of gravity are the famous inventions of Sir Issac Newton. He also discovered Calculus. He was the first one to find out the nature of light. He searched out the laws by which the planets are guided through the sky.




Vocabulary

Prefix and Suffix

a. Underline the prefix in each word in the boxes:
8th english book back questions with answer
Ans:

unlock

rewrite dislike unsafe remix relocate
distrust untrue unhook unlucky disown

disclose

b. Pick a suitable Prefix and suffix from the given box and complete the following words:

able, ful, ly, sub, ion, un, tri, re, im, mis

8th english book back questions with answer

Ans:

8th englsih book back questions with answer

Syllabification

Syllabify the words:

  1. education     – 4 Syllables
  2. school            – 1 Syllable
  3. college           – 2 Syllables
  4. English          – 2 Syllables
  5. opportunity  – 4 Syllables
  6. friend             – 1 Syllable
  7. teacher          – 2 Syllables
  8. simultaneously – 6 Syllables
  9. laboratory          – 4 Syllables
  10. beneficiary        – 5 Syllables




Grammar

a) Fill in the blanks by using correct preposition.

1. We go to school ____ Mondays, but not on Sunday
Ans: – on

2. Christmas falls ____ 25th December.
Ans: – on

3. Buy me a present ____ my birthday.
Ans: – on

4. Families often argue ____ Christmas time.
Ans: – in

5. I work faster ____ night.
Ans: – at

6. Her shift finished ____ 7 p.m.
Ans: – at

Exercise

I. Use polite request when we seek help from others.

a) Fill in the blanks using would you or could you.

1. ……………. please close the door?
Ans: – Could you

2. ……………. please open the window?
Ans: – Could you

3. ……………. mind going to the backbench?
Ans: – Would you

4. ……………. please bring some water for me?
Ans: – Could you

b) Use the phrases could you or would you in the following situations with your friend.

1. Ask the policeman for directions.
Ans:
Could you direct me to the temple?

2. You need to borrow your friend’s bike.
Ans:
Could yo lend me your bike?

3. You would need to exchange the book purchased.
Ans:
Would you mind my exchanging the book purchased?

4. You want to open your classroom window.
Ans:
Would you mind opening the classroom window?

Other Important links for 8th English Book Back Answers:

Click here to download the complete Samacheer Kalvi 8th English Book Answer Guide – Samacheer Kalvi 8th English Book Back Answers