8th English Supplementary 1 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 8th English Supplementary 1 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 8th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 8th Standard New English Syllabus 2022 – Supplementary 1 The Woman on Platform 8 English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 8th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 8th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 8th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 8th Standard English Book Back Answers and 8th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 8th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 8th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

8th English Book Back Answers

Supplementary 1 – The Woman on Platform 8

 

A. Choose the best answer.

1. Satish’s mother handed to her son …………….
a) bag of pencil
b) bag of vegetables
c) big box of chocolates
d) cricket ball

2. The train would come at …………….
a) one o’clock
b) twelve o’clock
c) two o’clock
d) eleven o’clock

3. The strange lady gave ……………. to Arun.
a) coffee and vada
b) tea and bajji
c) samosas and jalebis
d) black tea and cake

4. Arun was sitting on platform ……………. .
a) no. 7
b) no. 8
c) no. 4
d) no. 3

5. Satish and Arun were ……………. years old boys.
a) 12
b) 11
c) 13
d) 10

B. Match the following.

1. woman in white mother of Satish
2. train boy of same age
3. bowler dressed simply
4. Satish waves of stream
5. spectacles Arun

Ans:

1. woman in white dressed simply
2. train waves of stream
3. bowler Arun
4. Satish boy of same age
5. spectacles mother of Satish




C. Identify the character.

1. I am glad to know that.
Ans: – Mother of Satish

2. Are you all alone, my son?
Ans: – strange lady

3. Yes, I am going to school.
Ans: – Arun

4. He is one of my friends.
Ans: – Satish

5. Goodbye mother.
Ans: – Arun

D. Answer the following questions.

1. Where was arun sitting?
Ans:
Arun was sitting on platform no. 8 at Ambala station.

2. What was the expected time of train’s arrival?
Ans:
The train would arrive at the midnight.

3. What was the sight Arun had seen on the platform?
Ans:
Arun saw a tide of people, the cries of various vendors and the newspaper boy.

4. What did the vendors sell?
Ans:
The vendors were selling curds and lemon, the sweet meet, the newspaper.

5. How did the woman appear?
Ans:
The woman had a pale face and dark kind eyes. She wore no jewels and was dressed very simply in a white saree.

6. Where was Arun travelling to?
Ans:
Arun was traveling to his boarding school.

7. What did the woman buy for him?
Ans:
The woman bought samosas and jalebis. She also ordered tea for Arun.

8. What was the advice of Sathish’s mother?
Ans:
The mother of Sathish advised him not to talk to the strangers.

9. What were Arun’s last words?
Ans:
Aruns last words were “Goodbye – mother”.

10. What was the reaction of the woman at the end?
Ans:
The strange woman held the hand of Arun and she smiled in a gentle understanding way.

Other Important links for 8th English Book Back Answers:

Click here to download the complete Samacheer Kalvi 8th English Book Answer Guide – Samacheer Kalvi 8th English Book Back Answers