8th English Supplementary 5 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 8th English Supplementary 5 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 8th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 8th Standard New English Syllabus 2022 – Supplementary 5 When Instinct Works English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 8th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 8th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 8th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 8th Standard English Book Back Answers and 8th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 8th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 8th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

8th English Book Back Answers

Supplementary 5 – When Instinct Works

 

I. Choose the best option.

1. The season mentioned in the story is ……………… .
a) spring
b) autumn
c) summer
d) winter.

2. In one low part of the road the ……………… was halfway up to black beauty’s knees.
a) the river
b) dust
c) water
d) leaves

3. The bridge was broken in the ……………… .
a) front
b) rear
c) middle
d) up

4. The instinct in ……………… had often saved the lives of men.
a) girls
b) animals
c) birds
d) boys

5. Black beauty dared not move even to the sharp snap of the ……………… .
a) stick
b) thread
c) whip
d) kick.

II. Match the following:

8th english book back questions with answer
Answer:

1. Man at the toll gate. d) flashing a torch
2. Bridge e) sturdy rails
3. John a) had many stories to tell.
4. Black beauty b) wise
5. Animals c) have special knowledge




III. Fill in the blanks.

1. Just then, the man at the ……………… on the other side ran out,. ……………… a torch.
Ans: –  tollgate, flashing

2. Even when John tried to ……………… him forward Beauty did not move.
Ans: – lean

3. We were saved because Beauty had known that something was ……………… with the bridge
Ans: – wrong

4. Suddenly an ……………… tree came crashing down and fell right in front of us.
Ans: – oak

5. He told that the bridge had just broken due to the ……………… .
Ans: – flood

6. As we went through the wood, the of the trees were swaying and making a ……………… rushing sound.
Ans: – branches, terrible

7. A little later, when we reached the bridge Beauty came to a ……………… .
Ans: – sudden stop

8. When we started back from the town, it was late in the ……………… . The wind was much ……………… .
Ans: – afternoon, stronger

9. John said we must go back to the ………………, find another way to the wooden
Ans: – crossways, bridge

10. Oh! What a good ……………… he gave me that night. And then a really thick ……………… .
Ans: – supper, bed of stra

8th english book back questions with answer




IV. Based on your understanding of the story write the answers for the following questions in a sentence or two.

1. Did Black Beauty like to pull the cart?
Ans: –
Yes, Black Beauty liked to pull the cart, as it was very light and the high wheels rolled along so smoothly.

2. How was the weather?
Ans: –
The weather was rainy and windy.

3. Describe the bridge?
Ans: – 
The low wooden bridge had sturdy rails on both sides. As the river banks were fairly high, the bridge went across just level.

4. What was the alternate plan suggested by John to reach the wooden bridge?
Ans: – 
They must go back to four crossways. It would be about six miles before reaching the wooden bridge. This was the alternate plan suggested by John.

5. Why was Black Beauty reluctant to cross the bridge?
Ans: – 
The moment Black Beauty’s feet touched the ground which was the first part of the bridge, the horse sensed something was wrong. So it was reluctant to cross the

V. Write the answers to the following questions in 100 words.

1. What did the man at the toll gate on the other side tell them?
Ans: – 
The man at the toll gate on the other side told them that the river was rising fast.

2. Was Black Beauty afraid to cross the bridge?
Ans: – 
No, Black Beauty was not afraid to cross the bridge. But it knew that there was some problem and the bridge was not safe to cross.

3. What did John think about human’s attitude toward animals?
Ans: – 
God has given animals special knowledge to sense dangers.

4. What would have happened to all the three if Black Beauty had not been wiser?
Ans: – 
If Black beauty had not been wiser, all the three would have been drowned at the wooden bridge.

Other Important links for 8th English Book Back Answers:

Click here to download the complete Samacheer Kalvi 8th English Book Answer Guide – Samacheer Kalvi 8th English Book Back Answers