8th English Supplementary 7 Book Back Questions with Answers

Samacheer Kalvi 8th English Supplementary 7 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 8th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 8th Standard New English Syllabus 2022 – Supplementary 7 The Mystery of the Cyber Friend 8 English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 8th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem, and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 8th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 8th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 8th Standard English Book Back Answers and 8th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 8th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 8th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

8th English Book Back Answers

Supplementary 7 – The Mystery of the Cyber Friend

A. Fill in the blanks.
Samacheer Kalvi 8th English Guide Supplementary Chapter 7 The Mystery of the Cyber Friend 1

1. Shree lives in …………….. town.
Ans: – Katpadi junction

2. Shree celebrated her …………….. birthday.
Ans: – 13th

3. Madhoo was ……………..
Ans: – film actress

4. Chaitra finally asked her to come ……………..
Ans: – to the railway station

5. Akka went to …………….. to get a help for them.
Ans: – station master

B. Say whether the following are ‘True’ or ‘False’.

1. Shree spends most of the time on T.V.
Ans: – False

2. Shree’s aunt stays with them.
Ans: – True

3. Chaitra is Shree’s school friend.
Ans: – False

4. Chaitra gifted Shree a new camera phone.
Ans: – False

5. Shree went alone to the train station to meet Chaitra.
Ans: – False

6. A fraud middle-aged man pretended to be Chaitra.
Ans: – True

C. Name the speaker. 
8th english book back questions with answer
Ans: – 

Lines from the lesson Speaker
1. “Do you do anything other than eating?” an online friend of Shree
2. “Are you feeling unwell?” Akka
3. “I don’t have a camera phone “ Shree
4. “I told you I am thirteen, the same age as you”. Imposter in the name of Chaitra
5. “You are a brave pair!” Police woman




D. Based on your reading of the text list out the merits and demerits of using computers.
8th english book back questions with answer
Ans: – 

S.No. Merits Demerits
1. connection with people headache, weak eyesight
2. watching movies sleep disorders
3. listening to music depression, stress
4. playing games social isolation, aggressive behavior
5. enjoying other activities financial problems, ruined relationships

E. Read the passage carefully and answer the questions given below.

Just then train moves. He runs towards a bogey door. The station manager rushes forward to catch the man. But he disappears into the crowded train. They all go to the police station. “You are a brave pair” says a policewoman. “Thank you for informing us about this imposter. Shree, you were clever to confide in a trusted adult! Will you put up this poster about cyber security in your school, please? We would also like to conduct a cybercrime cell will need to take a look at Shree’s computer. The next day, a cybercrime officer goes through Shree’s computer. Within hours, the police find the man who pretended to be Chaitra.

1. Whom did the station master try to catch?
Ans: – 
The station master tried to catch the man who an imposter.

2. Where did they all go?
Ans: – 
They all went to the police station.

3. Who are the brave pair in the story?
Ans: –
Shree and Akka are the brane pair.

4. Was the man honest or not?
Ans: –
No. He was a dishonest man.

5. How did the police find out the criminal?
Ans: – 
The police found the criminal through his computer identity address.

F. Answer the following questions.

1. Why did Shree’s parents buy her a computer?
Ans: –
Shrees parents bought her a computer because they wanted her to learn computers.

2. How did Shree make friends through computer?
Ans: –
Shree made friends online.

3. What were the online activities given in this story?
Ans: –
Chaitra tells lies to Shree, saying that she is studying in a school near to Shree’s school. She used a film stars picture as her profile. She asked Shree to come to the railway station all alone.

4. How did Shree’s aunt save Shree from the man who pretended to be Chaitra?
Ans: –
Shree’s aunt informed and sought the help of the station master. When they saw the imposter standing in front of Shree, Shree’s aunt hit the man with her bag. The imposter ran towards the train. The man escaped on the train. So, Shree and her aunt went and gave a complaint to the police station.

5. How did the police find the man who pretended to be Chaitra?
Ans: –
A Cybercrime officer went through Shree’s computer within hours he found the man, who pretended to be Chaitra.

Other Important links for 8th English Book Back Answers:

Click here to download the complete Samacheer Kalvi 8th English Book Answer Guide – Samacheer Kalvi 8th English Book Back Answers