9th English Prose 1 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 9th English Prose 1 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 9th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 10th Standard New English Syllabus 2022 – Prose 1 Learning the Game English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 9th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 9th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 9th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 9th Standard English Book Back Answers and 9th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 9th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 9th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

9th English Book Back Answers

Prose 1 – Learning the Game

 

A. Answer the following questions in one or two sentences.

1. What was coach Achrekar’s first impression of Sachin?
Answer:
Coach Achrekar’s first impression of Sachin was that he was too young to make the camp.

2. Why did Sachin feel that the schedule of the camp was ‘rigorous’?
Answer:
Sachin had to practice between 7.30 am and 10.30 am and again he would practice from afternoon to evening. By the end of the day, he would feel exhausted and hence Sachin felt the schedule to be rigorous.

3. What did serve as a very personal coaching manual to Sachin?
Answer:
Initially, Ajit accompanied Sachin for the practice sessions by bus and he would talk to him about the nuances of batting. The note that Ajit gave Sachin containing some thoughts about batting served as a very personal coaching manual to him.

4. Why was Sachin asked to change the school?
Answer:
Sachin was asked to change the school because he wanted to pursue cricket as his career.

5. What was the condition laid down by Sachin’s father for changing the school?
Answer:
Sachin’s father made Sachin understand that he could change school only if he was serious about playing cricket.

6. How did the act with the one rupee coin help Sachin become a good cricketer?
Answer:
Winning the one-rupee coin used to give him immense satisfaction and taught him how to concentrate even when physically drained. The drive to get the one rupee for himself surely helped Sachin to survive the last fifteen minutes of his rigorous training and strive hard to survive all the bowlers and sixty to seventy boys who fielded him.

7. What did help Sachin to build his physical and mental stamina?
Answer:
The final part of the training for a day would be running two full circuits at Shivaji Park with his pads and gloves on. It was a routine he would repeat right through his summer holidays and it helped him to build his physical and mental stamina.

8. Which incident triggered the coach to be angry on Sachin?
Answer:
Achrekar, the coach was indeed angry on Sachin when he played with his friends at home having fun and not turning up for cricket coaching giving lame excuses.

9. Why do you think Achrekar punised Sachin?
Answer:
Achrekar knew that Sachin was a promising cricketer the world would one day look at with awe. Therefore, he punished Sachin.

10. ‘I owe myself to him ’ – What does Sachin mean by this?
Answer:
All the fame, popularity, wealth and recognition that Sachin gets today is because of his coach Achrekar. Hence he says, ‘I owe myself to him.’




Vocabulary

A. Match the words in column A with their Synonym in column B.
9th english book back questions with answer

Answers:

  1. (III)
  2. (V)
  3. (II)
  4. (I)
  5. (IV)

B. Match the words in column A with their Antonym in column B.

9th english book back questions with answer

Answer:

9th english book back questions with answer

C. Homonyms

Homonyms are words with similar sound and spelling, but with a different meaning.
Use the words given below in your own sentences so as to get different meanings. One is done for you.

9th english book back question with answer

Answer:

9th english book back questions with answer

D. Consult a dictionary, to find the homophones for the given words.

9th english book back questions with answer

Answers:

  1. inn
  2. no
  3. bee
  4. two
  5. what
  6. write
  7. where
  8. bear
  9. heard
  10. thrown

E. Prefix and Suffix

Prefixes are added to the beginning of a root word while suffixes are added to the end.
Look at the prefixes given and frame two new words for each prefix and suffix. One is done for you.
9th english book back questions with answer

Answers:

Prefix:

  1. untold, unwise
  2. reunion, rewind
  3. enrol, enroute
  4. disorganised, disoriented
  5. irregular, irresponsible

Suffix:

  1. distributor, accelerator
  2. typewriter, malpractitioner
  3. kindness, unpleasantness
  4. electrician, academician
  5. economist, nutritionist

F. Listen to the passage on Paralympics and choose the correct answer.

1. The Paralympic games are for …………………
(a) children
(b) disabled people
(c) women
Answer:
(b) disabled people

2. The Paralympic games usually happen ………………….
(a) in Greece
(b) every four years
(c) after the Olympic Games
Answer:
(c) after the Olympic Games

3. The first true Paralympic Games happened in Rome in ……………… .
(a) 1960
(b) 1952
(c) 1848
Answer:
(a) 1960

4. In 394 BCE, the ………………. stopped the Greek Olympic Games, because they didn’t like them.
(a) Romans
(b) Greeks
(c) British
Answer:
(a) Romans

5. ……………… was a doctor at the Stoke Mandeville hospital in England.
(a) Pierre de Coubertin
(b) Sir Ludwig Guttmann
(c) Natalie du Toit
Answer:
(b) Sir Ludwig Guttmann




Grammar

A. Choose the most appropriate preposition from the brackets.

  1. We have been living in Chennai ……………. eight years, (for / since)
  2. Abdul has taken his ……………… father, (after / at)
  3. Vimal generally goes to his workplace ………….. bus. (by / on)
  4. The cricket ball was hidden …………. the leaves, (among / between)
  5. Mani divided his toys ………………. his brothers and sisters, (among / between)

Answers :

  1. for
  2. after
  3. by
  4. among
  5. among

B. Identify the prepositions in the given sentences and underline them.

  1. Riya borrowed a dress from me and lent it to her friend, Mary.
  2. When I moved back to the city, things had changed considerably.
  3. The burglar found the keys under the pot in the balcony.
  4. Prabhu was hiding behind the door when his sister came looking for him.
  5. My dog sat on my hat and squashed it.

Answers:

  1. Riya borrowed a dress from me and lent it to her friend, Mary.
  2. When I moved back to the city, things had changed considerably.
  3. The burglar found the keys under the pot m the balcony.
  4. Prabhu was hiding behind the door when his sister came looking for him.
  5. My dog sat on my hat and squashed it.

C. Complete the passage by filling in appropriate prepositions from the list- (with, out, to, in, from, during, of, for, by). Some prepositions may be used more than once.

In Tamil Nadu, a very interesting form of recitation named Villupattu developed (a) …………… the 15th century. Villupattu means bow-song because a bow-shaped musical instrument (b) ……………….. strong high tension string is used (c) ……………… placing it (d) …………….. an earthen pitcher. It is believed that this narrative form was an invention (e) ……………….. Arasa Pulavar. The troupe gives its performance mostly (f) ……………….. temple festivals. There are seven to eight persons in a troupe who form a kind (g) ………………… chorus that supports the main singer-narrator. When the chief narrator sings, the chorus takes (h) ……………… the refrain (i) ………………. the song and repeats it in unison. The whole party sits (j) ………………… the ground and performs (k) ……………… a lot (l) ……………. gesticulation and facial expression to suit the narrative they have taken. The ballad style songs are composed (m) …………………… the rural dialect which appeals (n) ………………… the audience who sometimes join the troupe (o) …………….. suitable notes or words.

Answers

(a) during
(b) with
(c) for
(d) in
(e) by
(f) during
(g) of
(h) out
(i) from
(j) on
(k) with
(l) of
(m) in
(n) to
(o) with

D. Frame sentences using the prepositional verbs given in the box.

9th english book back questions with answer

Answer:

9th english book back questions with answer

  1. Students can benefit from knowing the basic parts of a sentence.
  2. When Ram was away from home, his brother had to stand in his place to take over all his responsibilities.
  3. An overnight stay at a luxury hotel was a cherished experience for Naanika.
  4. My daughter has decided to go into freelance computer programming.
  5. Santosh prepared for the NEET exam as his ambition was to become a doctor.
  6. Teachers make students pay for their mistakes.
  7. Don’t rely on local weather reports.
  8. Students like to joke about their friends.
  9. A crew consisting of ten members was appointed for rescuing the victims.
  10. A nurse is attending to him after surgery.

Other Important Links for 9th English Book Back Answers:

Click here to download the complete 9th English Book Back Answers/Solutions  – Samacheer Kalvi 9th English Book Back Solution Guide