9th English Prose 6 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 9th English Prose 6 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 9th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 10th Standard New English Syllabus 2022 – Prose 6 From Zero to Infinity English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 9th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 9th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 9th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 9th Standard English Book Back Answers and 9th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 9th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 9th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

9th English Book Back Answers

Prose 6 – From Zero to Infinity

 

A. Answer the following questions in a sentence or two.

1. Why did the students laugh at Ramanujan?
Answer:
The teacher complimented Ramanujan because he had asked a question that had taken mathematicians several centuries to answer.

2. Why did the teacher compliment Ramanujan?
Answer:
The teacher complimented Ramanuj for asking a question that took centuries for mathematicians to answer.

3. Question What did Ramanujan do after reading the book on Trigonometry?
Answer:
Ramanujan mastered the book and also began his own research.

4. What disappointed Ramanujan’s father?
Answer:
Ramanujan failed twice in his first-year arts examination in college as he neglected other subjects such as History, English and Physiology. This disappointed his father.

5. How did Ramanujan manage his paper crisis?
Answer:
Ramanujan started using even scraps of paper he found lying on the streets. Thus he managed his paper crisis.

6. Why was Ramanujan’s application for jobs rejected?
Answer:
Ramanujan would show his frayed notebooks to every officer. But no one could understand what was written in the notebooks. So, his applications for jobs were rejected.

7. Why was Ramanujan sent back to India?
Answer:
Ramanujan was being devoured by Tuberculosis, then an incurable disease. So he was sent back to India.

B. Answer the following questions in about 80 -100 words.

1. Describe the life of Srinivasa Ramanujan in India.
Answer:
Ramanujan was born in Erode in Tamilnadu on December 22,1887. From early childhood, it was evident that he was a prodigy. Senior students used to get his assistance in solving math problems. At the age of 13, he began his own research on Trigonometry. The book “Elementary Results in Pure Applied Mathematics” by George Shoobridge Carr triggered the genius in Ramanujan. He used to do problems on loose sheets and enter the results in notebooks which are now famous as “Ramanujan’s Frayed Notebooks”.

Although Ramanujan secured a first class in Mathematics in the matriculation examination and was awarded the Subramanyan Scholarship, he failed twice in his first year arts examination in college as he neglected other subjects such as History, English and Physiology. He searched for job for food and papers to do calculations. The Director of Madras Port Trust gave a clerical job to Ramanujan on a monthly salary of Rupees 25.

2. Narrate the association of Ramanujan with G.H. Hardy.
Answer:
Ramanujan sent a letter to the great Mathematician G.H. Hardy of Cambridge University, in which he set out 120 theorems and formulae which included the Reimann Series. Hardy and his colleague Littlewood realized that they had discovered a rare mathematical genius.

They invited him to Britain.Despite the cold weather and food, Ramanujan continued his research with determination in the company of Hardy and Littlewood. Hardy found an unsystematic mathematician in Ramanujan due to his lack of formal education. Ramanujan’s achievements include the Hardy-Ramanujan-Littlewood circle method in number theory.

C. Match the words with correct Synonym and Antonym from the table.

9th english book back questions with answer

Answer:

9th english book back questions with answer




Grammar:

A. Complete the following sentences using appropriate Connectors from the box.

9th english book back questions with answer

1. She felt cold _________ she was wearing a winter coat.
Answer:
although

2. This restaurant has some of the best chefs in the town.__________ their service is excellent.
Answer:
Moreover

3. I’m not going to the party tonight __________ I didn’t get an invitation.
Answer:
because

4. You can set the table. __________, I’ll start making dinner.
Answer:
Meanwhile

5. I can play quite a few instruments __________ , the flute, the guitar and the piano.
Answer:
For instance

6. The store was out of chocolate chips; __________ they would need to make a different type of cookies.
Answer:
therefore

7. The stores are open daily __________ Sundays.
Answer:
except

8. I’ll stay __________ you need me.
Answer:
as long as

9. This detergent is highly concentrated and __________ you will need to dilute it.
Answer:
thus

10. It was the thing he prized __________ .
Answer:
above all

Active Voice and Passive Voice:

B. Convert the following active sentences into passive sentences by supplying an appropriate passive verb form.

1. She will not recognize us. / We__________ by her.
(a) will not recognize
(b) will not being recognized
(c) will not be recognized
Answer:
(c) will not be recognized

2. They didn’t invite me, but I went anyway. /I __________ but I went anyway.
(a) wasn’t invited
(b) wasn’t being invited
(c) wasn’t inviting
Answer:
(a) wasn’t invited

3. They broke up the table for firewood. / The table __________ up for firewood.
(a) broke
(b) had broken
(c) was broken
Answer:
(c) was broken

4. She has won the first prize. / The first prize __________ by her.
(a) has won
(b) has been won
(c) had been won
Answer:
(b) has been won

5. A friend of mine is repairing the car. / The car __________ by a friend of mine.
(a) is repairing
(b) is repaired
(c) is being repaired
Answer:
(c) is being repaired

6. Begin the work tomorrow. / Let the work __________ tomorrow.
(a) be begun
(b) begin
(c) is beginning
Answer:
(a) be begun

7. They speak English in New Zealand. / English __________ in New Zealand.
(a) is speaking
(b) is spoken
(c) is being spoken
Answer:
(b) is spoken

8. His attitude shocked me. / I __________ by his attitude.
(a) had shocked
(b) had been shocked
(c) was shocked
Answer:
(c) was shocked

9. She had already sent the parcel. / The parcel __________ by her.
(a) has already been sent
(b) had already been sent
(c) was already sent
Answer:
(b) had already been sent

10. Her silence worries me / I __________ her silence.
(a) am worrying by
(b) am worried by
(c) have worried by
Answer:
(b) am worried by

C. Match the following Active voice sentences with Passive voice.

9th english book back questions with answer

Answer:

9th english book back questions with answer

D. Change the following into passive voice.

1. Stanley will inform you later.
Answer:
You will be informed by Stanley later.

2. People speak Portuguese in Brazil.
Answer:
Portuguese is spoken by people in Brazil.

3. My grandfather built this house in 1943.
Answer:
This house was built by my grandfather in 1943.

4. Do not hurt the animals.
Answer:
You are warned not to hurt the animals.

5. You must not drop litter in the streets.
Answer:
You are warned not to drop litter in the streets.

6. Carry it home.
Answer:
Let it be carried to home.

7. They are decorating the wall.
Answer:
The wall is being decorated by them.

8. He has already mended the TV set.
Answer:
The TV set has already been mended by him.

Other Important Links for 9th English Book Back Answers:

Click here to download the complete 9th English Book Back Answers/Solutions  – Samacheer Kalvi 9th English Book Back Solution Guide