9th English Supplementary 1 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 9th English Supplementary 1 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 9th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 9th Standard New English Syllabus 2022 – Supplementary 1 The Envious Neighbour English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 9th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem, and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 9th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 9th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 9th Standard English Book Back Answers and 9th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 9th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 9th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

9th English Book Back Answers

Supplementary 1 – The Envious Neighbour

A. Identify the character or speaker of the following lines.

1. They gathered the treasure.
Answer:
The honest old couple

2. The pine tree under which, I am hurried, to be cut down and made into a mortar.
Answer:
The dog to the good old man

3. They dug, and found nothing but a quantity of dirt and nasty offal.
Answer:
The envious neighbours

4. He had not to wait long before he was called into the prince’s palace, and ordered to exhibit his power.
Answer:
The envious old man

5. BOW, WOW, WOW!
Answer:
The dog

B. Based on your understanding of the story choose the right answers from the given options.

1. The old farmer and his wife loved the dog
(a) because it helped them in their day-to-day work.
(b) as if it was their own baby.
(c) as they were kind to all living beings.
Answer:
(b) as if it was their own baby

2. When the old couple became rich, they
(a) gave the dog better food.
(b) invited their greedy neighbours to a feast.
(c) lived a comfortable life and were generous towards their poor neighbours.
Answer:
(c) lived a comfortable life and were generous towards their poor neighbours

3. The greedy couple borrowed the mortar to make
(a) rich pastry and bean sauce.
(b) magic ash to win rewards.
(c) a pile of gold.
Answer:
(c) a pile of gold




C. Answer the following questions in a paragraph of about 80 to 100 words.

1. The old farmer was a kind person. Justify the statement with suitable examples from the story.
Answer:
Once there lived an old farmer in a village. He was an honest man, The farmer and his wife used to work in their fields. He used to help the poor and needy, Their neighbours were an old couple. They were not good people. They were jealous of this old farmer and his wife. They borrowed whatever they wanted from the farmer.

The farmer was never getting cross with the neighbour. The neighbours suffered a lot for their daily food, The farmer gave them a share of his wealth to meet their needs. He tried to change their attitude by helping them in kind. They understood the kindness of the old farmer. The neighbours became very happy and thanked the old farmer. They all lived in harmony and peace.

2. How did the dog help the farmer even after its death?
Answer:
The dog appeared in his dream and told him to cut the pine tree, make it into a mortar and use it, thinking of it, as if it were the dog itself. The old man did as was told. When he ground his rice in it, each grain turned into some rich treasure.

3. Why did the Prince reward the farmer but punish the neighbour for the same act?
Answer:
A certain prince hearing of the power of the ashes sent for the good old man. He sprinkled the ashes on the withered plum and cherry trees. The trees began to shoot out and blossom. So, the Prince gave him a rich reward of pieces of silk and cloth and other presents. The wicked old man also entered the Princes place to show his power of reviving dead trees.

The Prince ordered him to. exhibit his power. When he climbed up into a withered tree and scattered the ashes, not a but or flower appeared. All the ashes flew into the Prince’s eyes and mouth, blinding and chocking him. When the retainers saw this they seized the old man and beat him almost to death. He and his wife found out that they had fallen into a trap. They scolded themselves for their act of greed.

4. Bring out the difference between two neighbours with suitable examples to support your view.
Answer:
The old farmer was an honest and kind person. He showed kindness to everyone and helped the needy at all times. But his neighbour was an envious person. He was covetous and a stingy old man. These qualities of the two neighbours were clearly shown in the story when they nursed the dog. The good old man fed it with fish and tit-bit from his own kitchen. But when the dog was borrowed for a few days by his neighbour, he prepared a great feast for it not out of concern but to flatter it to show them the place of wealth.

Earlier, the dog had received nothing but cuffs and kicks from this wicked man. When the dog did not help the wicked man, he killed it. The wicked did a lot of misdeeds to the good old farmer. Yet they forgave him and his wife and gave them a share of their own riches.

D. Refer to what happens in the folktale and complete the story with the help of the hints given in the mind map.

9th english book back questions with answer

Answers:

  1. dog, which
  2. who came and borrowed the dog
  3. killed it
  4. and burnt it
  5. and put them in a basket

Other Important Links for 9th English Book Back Answers:

Click here to download the complete 9th English Book Back Answers/Solutions  – Samacheer Kalvi 9th English Book Back Solution Guide