9th English Supplementary 7 Book Back Questions with Answer

Samacheer Kalvi 9th English Supplementary 7 Book Back Questions with Answers:

Samacheer Kalvi 9th Std  English Book Back 1 Mark and 2 Mark Questions with Answers PDF in English uploaded and available below. 9th Standard New English Syllabus 2022 – Supplementary 7 The Christmas Truce English Book Back Answers available for both English and Tamil mediums. Tamil Nadu Samacheer Kalvi 9th English Book Portion consists of  07 Units. English Book Contain 07 Prose, 07 Poem, and 07 Supplementary. Check Unit-wise and Full Class 9th English Book Back Answers/ Guide 2022 PDF format for Free Download for both English and Tamil Medium. Samacheer Kalvi 9th English Book back Solutions/Answers below:

English, Tamil, Maths, Social Science, and Science Book Back One and Two Mark Questions and Answers available in PDF on our site. Class 9th Standard English Book Back Answers and 9th English Solution guide Book Back Answers PDF. See below for the New 9th English Book Back Questions with Answer PDF:




Samacheer Kalvi 9th English Book Subject One Mark, Two Mark Guide questions and answers are available below. Check English Book Back Questions with Answers. Take the printout and use it for exam purposes.

9th English Book Back Answers

Supplementary 7 – The Christmas Truce

 

The Christmas Truce Warm Up:

1. Name one festival which you like the most.
Answer:
The festival which I like the most is Navarathri.

2. How do you celebrate that festival?
Answer:
We celebrate the festival by arranging beautiful dolls as Kolu at home.

3. A Narrate a memorable incident which happened during that celebration?
Answer:
During a Navarathri Kolu, a press reporter took snaps of our doll arrangement. That week, we received a special prize for best Kolu. Our Kolu picture appeared in the newspaper.

The Christmas Truce Textual Questions:

A. Choose the correct answer.

1. The story is set during the _________.
(a) World War I
(b) World War II
(c) Kargil War
(d) Indo-China War
Answer: (a) World War I

2. The story is about the celebration of _________festival.
(a) Deepavali
(b) Pongal
(c) Ramzan
(d) Christmas
Answer: (d) Christmas 

3. Tom called the incidents happened there as a _________.
(a) fairy tale
(b) poetry
(c) tragedy
(d) comedy
Answer: (a) fairy tale

4. The Germans had placed Christmas trees in front of their _________.
(a) houses
(b) trenches
(c) tanks
(d) cars
Answer: (b) trenches

5. One of the German soldiers worked as a _________ at Victoria Station.
(a) tea-seller
(b) ticket-checker
(c) porter
(d) shop keeper
Answer: (c) porter

B. Identify the Character, Speaker or both of the following lines.

  1. Our first complete silence in months!
  2. Come and see! See what the Germans are doing!
  3. Hold your fire.
  4. You no shoot, we no shoot.
  5. My God, why cannot we have peace and all go home? Ans: Older German soldier

Answers:

  1. Tom.
  2. John.
  3. The British Captain.
  4. One of the German soldiers.
  5. Older German soldier.




C. Answer the following question in about 100 -120 words.

1. Narrate the Christmas celebration as happened in the war field.
Answer:
Title: The Christmas Truce
Author: Aaron Shepard
Character: British and German Soldiers
Period: During world war I (1914)
Theme: War and peace.

The German and British troops celebrated Christmas together during a temporary cessation of world war I. It is called Christmas Truce. On a clear morning 100 years, thousands of British soldiers laid down their rifles, stepped out their trenches, and spent Christmas mingling with their German enemies along the western front.

The next morning in some places, German soldiers emerged from their trenches calling out “Merry Christmas” in English. Allied soldiers came out wearily to greet them. In others, Germans held up signs reading “You no shoot, we no shoot”. Over the course of the day, troops exchanged gifts of food, buttons, and hats.

The Christmas truce also allowed both sides to finally bury their dead comrades whose bodies had lain for weeks on “no man’s land,” the ground between opposing trenches. The British and German army soccer teams played a friendly match.

The incident speaks to the fact that at its heart it symbolizes a very human desire for peace, no matter how fleeting. Still the truce has been remembered as a testament to the power of hope and humanity in a truly dark hour of history.

“Never wage a war but peace”.

D. Think and answer.

1. Do you envision a similar truce taking place in any wars or fighting today? Explain.
Answer:
It is interesting to envision a truce taking place in any war as it happened in World War I in 1914. Often I used to think about the war between India and Pakistan. It is a never-ending war between the two countries. These no nations declare ceasefire or cessation of war temporarily. The common festivals like Diwali or Ramzan are celebrated by the soldiers in No man’s land between the borders of two countries.

They exchange their gifts and their love for one another. Though they enjoy the fervour of peace and harmony, war is inevitable as they have to obey the orders and go ahead in the war. They could not help it and go with it. But it is exciting to envision the enemies in the battlefield befriending and celebrating Diwali or Ramzan or any other festival for that matter.

“Peace can end the war but war can’t bring peace”.

2. Today, much of what we know about the truce comes from soldiers’ postcards home. In the postcard given below, write a short message home, imagine that you took part in the 1914 Christmas Truce.
9th English Book Back Answers
Answer:
My dear Mom,

It was a wonderful Christmas this year. We had the opportunity of celebrating ‘ with our foes. Sorry, they are our friends now. We crossed boundaries, exchanged gifts, and sang Christmas songs.

It’s all like a dream. I couldn’t believe that the Germans would be too kind, lovable. Hope all this truce ends soon. We long for peace.

Yours,
John.

The Christmas Truce by Aaron Shepard About The Author:

Aaron Shepard was bom on October 7th, 1950. He is the award-winning author of Savitri. He is well known for many children’s books. Aaron’s specialty is retelling folktales and ‘. other traditional literature from around the world.

The Christmas Truce Summary:

This story unfolds a Truce of how the foes on a warrior front become friends on a Christmas eve. It is a British soldier’s letter to his sister. A surprised brother writes to his sister something almost like a fairy tale that blended the enemy soldiers to sing carols before the fire on the battlefields of France. After the first battle was over with many dead soldiers on both sides they were waiting for replacements to come from home. It was a terrible wait expecting an artilleiy shell that would explode and kill or maim several men.

The rain played the worst havoc that made the boots stuck to the ground. This was the case for the German soldier separated by fifty yards bordered by no man’s land-yet close enough as their voices could be heard. We hated them as they had killed many of our soldiers. But we almost felt that we had something in common. As we were experiencing a good freeze with little shelling or rifle fire from either sides, the shooting stopped as darkness fell. But, we were informed that there might be a sudden attack by the Germans.

Waking up, I saw an unbelievable sight as the Germans had placed Christmas trees in front of their trenches lit by candles or lanterns. They started singing carols and we too joined them. Though we couldn’t understand their language, the tune of the song made it clear that they were singing carols. Finally we agreed to cross over and join them to celebrate Christmas forgetting that we were in the war zone.

British Khaki and German’s grey mingled over the bonfire. Many knew English as they had worked in England before. Just when we finished and started to go to our spots, an old German soldier clutched my arm and asked why can’t we just have peace and go home. We are just soldiers following orders and protecting our nation. But I hope, a day will come when there will be no wars when such spirit will be felt by world leaders to offer good wishes instead of warnings, gifts in place of retaliation. All nations want peace, though the author wonders if the wanting is quite enough.

The Christmas Truce Glossary:

9th English Book Back Answers

Other Important Links for 9th English Book Back Answers:

Click here to download the complete 9th English Book Back Answers/Solutions  – Samacheer Kalvi 9th English Book Back Solution Guide