Samacheer Kalvi 7th Science Term 2 Unit 6 Solutions

Samacheer Kalvi 7th Science Term 2 Unit 6 Book Back Question and Answers/Solutions:

Samacheer Kalvi Class 7th Std Science Book Back 1 Mark and 2 Mark Question & Answers PDF uploaded and available below. Class 7th Standard New Syllabus 2022 to 2023 Book Back Question & Answer solutions available for both English and Tamil Medium. Class 7 New Science Book Term 2 Unit 6 – Digital Painting Answers/Solutions Guide are provided on this page. 7th Std Science Book is of 1st Term consists of 7 units, 2nd and 3rd Term consists of 6 units. All Units/Chapters of Term 1st, 2nd, 3rd Science Book Back One, and Two Mark Solutions are given below.

Check Unit wise and  7th New Science Book Back Question and Answers Guide/Solutions PDF format for Free Download. 7th Std English, Tamil, Maths, Science, and Social Science Book Back Questions and Answers available in PDF. Check Science Book Back Solutions below. See below for the Samacheer Kalvi 7th Science Term 2 Chapter 6 Book Back Answers PDF:




Samacheer Kalvi 7th Science Book Back Chapter 6 Term 2 Answers/Solutions Guide PDF:

7th Science Subject 1 Mark and 2 Mark Solutions Guide PDF available below. Click the Download option to download the book back 1 Mark & 2 Mark questions and answers. Take the printout and use it for exam purposes.

7th Science – Term 2 Chapter 6

Digital Painting

 

I. Choose the correct answer:

1. Tux paint software is used to
(a) Paint
(b) Program
(c) Scan
(d) PDF
Answer: (a) Paint

2. Which toolbar is used for drawing and editing controls in tux paint software?
(a) Left Side: Toolbar
(b) Right side : Toolbar
(c) Middle : Tool bar
(d) Bottom : Tool bar
Answer: (a) Left Side: Toolbar

3. What is the shortcut key for undo option?
(a) Ctrl + Z
(b) Ctrl + R
(c) Ctrl + Y
(d) Ctrl+N
Answer: (a) Ctrl + Z

4. Tux Math software helps in learning the
(a) Painting
(b) Arithmetic
(c) Programming
(d) Graphics
Answer: (b) Arithmetic

5. In Tux Math, Space cadet option is used for
(a) Simple addition
(b) Division
(c) Drawing
(d) Multiplication
Answer: (a) Simple addition




II. Answer the following Questions:

1. What is Tux Paint ?
Answer: Tux Paint is a free drawing program designed for young children.

2. What is the use of Text Tool ?
Answer: Text tool is used to type texts.

3. What is the Shortcut key for Save option?
Answer: Ctrl + S

4. What is Tux Math?
Answer: Tux Math is an open source arcade – style video game for learning arithmetic.

5. What is the use of Ranger?
Answer:
Ranger is used to do addition, subtraction, multiplication and division to ten.

Other Important Links for the 7th Science Book Solution Guide:

Click to download the complete 7th Science Book Back Answers English Medium – Samacheer Kalvi 7th Science Book Back Answers